.- PROGRAM –

brekurs for skibestigere

TID:

27. – 29. mai 2023

PRaKTISK:

Oppmøte fredag 26. mai
Kl 19.00: Middag
Kl. 20.30: Alle kursdeltakerne møter instruktøren
Kurset varer i 3 dager
Kurspris kr …… per person

Overnatting kommer i tillegg*

Påmelding innen 13. mai 2023

til Norgesguidene via:

post@norgesguidene.no / 92054057

Info om kurset

Detter er kurset for deg som ønsker å ferdes trygt med alpine turski på bre i forbindelse med ski- og toppturer i det alpine høyfjellet.

Kurset gir deltagerne en grunnleggende opplæring i skiferdsel på bre. Kurset fokuserer på brelære og veivalg på snødekket bre, taubruk og taulagsrutiner for ferdsel i taulag på snødekket bre, samt kameratredning. Etter kurset skal deltagerne være i stand til å ferdes trygt på snødekte breer, sammen med andre med tilsvarende erfaring og kunnskap.

Brekurset for skibestigere er et grunnkurs, og krever ingen forkunnskaper inne breferdsel. Kurset forutsetter at deltagerne har erfaring med toppturer og vinterfriluftsliv, og kan kjøre kontrollert på ski under alle forhold. Med Turtagrø som utgangspunkt, har vi gode muligheter for å velge ulike breer og tilpasse kurset etter vær og forhold.

Personlig utstyr: (utstyr merket med * kan deltakerne låne hos Norgesguidene
Klatresele (Sittesele)*, 1 isøks * (typisk økse for skiturer 45-55cm), stegjern * (de må passer skistøvlene DINE!), 1 isskrue *, 3 skrukarabinere*, 2 vanlige karabinere*( uten skrulås), 2 klemknuteslynger * (korte slynger av 6-7mm strømpetau), 2 sikringsslynger * (ca. 120 cm lange slynger av 9 mm strømpetau, eller sydde båndslynger), et lett tau på 20-30m*, (må minimum ha godkjenning som ½ tau eller «randonnee tau»), kart – turkart Jotunheimen Vest eller Norges Serien: Besseggen + Lom, kompass.

Vanlige klær for en aktiv vinterdag ute – det er en fordel å ha flere tynne isolerende lag, da dette gjør det lettere å justere temperaturen. For pauser, eller situasjoner der en må forholde seg i ro over lengre tid, kan en ekstra isolerende lag være bra. Type ull/fleece genser eller dun/fiber jakke.  Solbriller og solkrem. Førstehjelpspakke: Ta med det du mener er passende for fjellferd generelt. Vi legger opp til diskusjon om hvor lite/mye man egentlig trenger! Dagstursekk: 40-50 liter.

 

Overnatting

Pris per person for overnatting i 3 døgn inkl. frokost, middag og nistepakke: 

Dobbeltrom Hovedhuset Kr 6.000
Enkeltrom Hovedhuset Kr 7.800
2-sengsrom Sveitservillaen Kr 4.056
Seng sovesal Sveitservillaen Kr 3.744

Priser på overnatting er for helpensjon med 20% rabatt