– Middels tung fottur / TOPPTUR –

Fortun – Soleiebotntind

– Norges lengste motbakke –

Har du lyst på skikkelig utfordring? En langtur i antall høydemeter? Turen fra Fortun, 40 moh til Store Soleiebotntind 2083 moh er kanskje Norges lengste motbakke, målt i antall høydemetre. Her kan du virkelig oppleve mangfoldet i norsk natur. Du går gjennom vill urskog, nyter utsikten til Sognefjorden, opplever overgangen til fjellflora og etterhvert høyfjellet med stein og ur og møter en fantastisk alpin utsikt mot høye og kvasse fjell fra toppen.

 

Turbeskrivelse

Turen starter i Fortun, 40 moh.  Her går du på god sti til Fuglesteg 630 moh. Følg så stien videre oppover dalføret til Berdalsvatnet. Her forlater du stien og går grusveien et stykke inn til du møter Tverrelvi. Følg denne oppover og kryss veien. Her ser du en liten parkeringsplass for biler (1240 moh). Stien til Store Soleiebotntid starter her.

Følg stien på høyre siden av elven i gradvis stigende terreng sørøstover med elven og alle de små vannene på venstre side. Fortsett i en naturlig bue mot den virkelige ryggen, Bukkanosi. På ryggen passerer du en varde på 1674 moh før bratt stigning på synlig tråkk (sti). Fortsett oppover til den ´falske´toppen, og så til toppen på 2083 moh.

Returen går samme vei, men her kan dra tilbake til Turtagrø fra Tverrelvi.

Fakta om turen:

Varighet:

8 – 10 timer t/r

Høyde:

40 – 2083 moh

KART:

Beste kart er Hurrungane 1:25000. Dette kan kjøpes i resepsjonen på Turtagrø.