Turtagrø Hotel og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge. Siden Store Skagastølstind ble besteget første gang 21.juli 1876 av engelskmannen Slingsby, har stedet tiltrukket seg både norske og utenlandske klatrere. Og det er lett å forstå hvorfor. Hurrungane er den vestligste og villeste delen av Jotunheimen. Det er et lite og svært alpint fjellområde som består av 23 topper over 2000 meter, sammenbundet av lange og luftige rygger. Toppene er mektige og mytiske.

Store Skagastølstind (2405 moh), eller Storen, ser du fra trappen på Turtagrø. Du må klatre for å nå toppen. Turen tar 10-13 timer tur/retur fra Turtagrø.

Fjellføring i snart 140 år
Det har vært fjellføring fra Turtagrø siden hotellet åpnet i 1888. Ole Berge, som bygget hotellet, holdt kurs for DNTs patentførere, og var ansett som fjellføreren med mest kunnskap om sikkerhet i fjellet. Denne tradisjonen har fortsatt. Det har vært fjellføring og kurs fra Turtagrø i snart 140 år. 

Fjellførerne fra Breogfjell er på Turtagrø nå. Breogfjell holder til i Sogndal og er lokalkjente. De tar deg med på den toppen du har mest lyst til å gå på – om vær, føre og form tillater det. Er det dårlig vær finner de et trygt alternativ. Været forandrer seg fort i Hurrungane. Det betyr at du ofte får se storslått utsikt, selv i dårlig vær, for høyder og utsikt er det mye av.  

Fjellføring på tindene
Store Skagastølstind, eller Storen, er det mest kjente fjellet i Hurrungane. Det er Norges tredje høyeste fjell og det høyeste du må klatre for å nå. Anmarsjen er lang, men vel verdt turen for å nå galleriene og den luftige klatringen til toppen. 

Store Austabotntind er den høyeste toppen av et vakkert fjellmassiv lengst vest i Hurrungane. Er du uten klatreerfaring er dette et fint fjell å starte med. Du vil kjenne det i magen når du går bortover eggen og ser rett ned i Gravdalen på ene siden og mot Berdalsbreen på andre siden. 

Topper som Sentraltind og Styggedalstind er mindre vanlig å gå. Turene er lange, men spennende, bratte og luftige.

Fjellføring over ryggene
Skagastølsryggen er en lang og flott tur over 5 topper over 2000 meter på godt fjell. 

Dyrhaugsryggen starter fra Bandet med fin klatring opp til Søre Dyrhaugstind. Herfra går man hele ryggen, forbi Store Dyrhaugstind, og tilbake til Turtagrø. 

Austabotntraversen er luftig, majestetisk og uforglemmelig.

Lære om sikkerhet i alpine fjell
Breogfjell har mange kurs på Turtagrø. Her kan du lære å ferdes i alpint terreng både over bre og på sikringer i fjellet. Kursene er omfattende og varer 5 til 6 dager. Det er satt opp faste datoer for kurs der du kan bli med. Er dere tre stykker setter Breogfjell gjerne opp egne kurs for dere. Ønsker du et kortere innføringskurs i fjellklatring og tinderangling? Ta kontakt så finner dere gode løsninger sammen. 

Klatre på egen hånd
Mange klatrer toppene og ryggene i egen taulag. Alle rutene er beskrevet i Klatrefører for Jotuheimen. Vær trygg, og tenk sikkerhet aller først. Snu og prøv igjen en annen gang om forholdene ikke er gode nok. Og ta hensyn til løs stein. Navnet Hurrungane kommer jo av at det bråker fra stein som faller. 

Overnatte på Turtagrø Hotel
Vi har to typer overnatting. Du kan bo i det ikoniske hovedhuset vårt fra 2002, eller litt enklere i Sveitservillaen fra 1888. Her bor du tett på historien i samme omgivelser som fjellpionerene som klatret i Hurrungane på slutten av 1800-tallet!

Hovedhuset
Rommene i Hovedhuset har moderne standard. Arkitektene Jarmund & Vigsnes ønsket å ta naturen inn i rommet. Alle rom har eget bad med dusj eller badekar, skrivebord og godt med garderobeskap. I 2 etasje finner du felles tørkerom til våte klær. 

Sveitservillaen
Rommene har seng eller køyeseng, og du kan ta med egen lakenpose. Ønsker du litt hotellkomfort kan du leie sengetøy og håndkle hos oss. Det er felles dusj og toalett på gangen, og du har egen vask på rommet. Er klærne våte har vi to store tørkerom i 1. etasje, fritt tilgjengelig. 

Restaurant og peisestue i Hovedhuset
Restauranten er i Hovedhuset. Her serverer vi full hotellfrokost, lunsj og treretters middag som kjøkkensjefen komponerer etter sesongens råvarer

Gratis kaffe og te er inkludert under hele oppholdet og kan nytes i fjellbiblioteket eller i peisestuen.

Du får selvsagt også tilgang til gratis wi-fi og parkering.

 

        
Overnatting i Hovedhuset
Dobbeltrom frokost: kr 1.640,- per person
Dobbeltrom med halvpensjon: kr 2.370,- per person
Overnatting i Sveitservillaen
2- sengs rom med full hotellfrokost: kr 850,- per person
2- sengsrom med full hotellfrokost og 3 retters middag kr 1.580,- per person
4 - 6 sengs rom med full hotellfrokost: kr 700,- per person
4 - 6 sengs rom med full hotellfrokost og 3 retters middag kr 1.430,- per person

Ingen ting er som å nyte kveldssolen og utsikten til fjellene fra trappen på Turtagrø. Ta med deg vennegjengen på eventyr i Hurrungane!