Juni i Hurrungane – sesongstart sommer 17 juni

Juni er helt spesiell i Hurrungane. De lange dagene med lyset som aldri blir mørkt, brusende elver, snøen som bærer og gjør det lett å gå, og blomstring i busker og trær. Turtagrø Hotel åpner for sommersesongen 17 juni. Guidene er glad i turer på Storen og i Hurrungane denne måneden, både på grunn av at det er lyst så tidlig på morgenen, og at gode snøbakker til å gå på gjør anmarsjer og returer mindre krevende. 

Vardanosi og Nosafjellet er lett tilgjengelig bak hotellet, og hytten på Fanaråken åpner 28 juni. Fuglesteg og Ormeli er spektakulære fjellgårder som ligger i området mellom Fortun og Turtagrø. Store Soleiebotntind (2083) er tidlig bar for snø og tar deg inn i et alpint landskap. 

17. – 30. juni
Sommerski på Sognefjellet Sommerskisenter. Vil du trene skiteknikk og kondisjon? Sognefjellet sommerskisenter kjører løyper av høy kvalitet. Åpent hver dag fra 24.05 til 30.06. Mange sykler eller går på rulleski 840 høydemeter fra Fortun og opp til Turtagrø for ekstra trening. Noen fortsetter til 1300 moh på Sognefjellet. 

19. – 23. juni
Fjellklatrekurs. Vil du lære å klatre med egne sikringer i fjellet? I 5 dager gir førere fra Breogfjell deg grundig opplæring i bruk av sikringsmidler, taulag og klatreteknikk. Les mer.

24. – 29. juni
Alpinkurs. Det komplette alpinkurset som kombinerer ferdsel på blåis/ snødekt bre, fjellklatring og sikring med naturlige sikringsmidler og kameratredning. Les mer

29. – 30. juni
Vill mat. Denne helgen kan du bli med Plantemangfald og lære om hvor du kan finne næringsrik mat på fjellet. Les mer

Vi har to typer overnatting. Du kan bestille rom i det moderne Hovedhuset fra 2002 med full hotellstandard eller bo litt enklere i Sveitservillaen fra 1888.

Hovedhuset
Rommene i Hovedhuset har moderne standard. Jarmund & Vigsnes, som tegnet bygget, ønsket å ta naturen inn i rommet. Alle rom har eget bad med dusj eller badekar, skrivebord og godt med garderobeskap. I 2 etasje finner du felles tørkerom til våte klær. Du får selvsagt også tilgang til gratis wi-fi og parkering.

Sveitservillaen
Her bor du tett på historien i samme omgivelser som fjellpionerene som klatret i Hurrungane på slutten av 1800-tallet!
Rommene har køyeseng, og du kan ta med egen lakenpose. Ønsker du litt hotellkomfort kan du leie sengetøy og håndkle hos oss. Det er felles dusj og toalett på gangen, og du har egen vask på rommet. Er klærne våte har vi to store tørkerom i 1. etasje, fritt tilgjengelig. Du får selvsagt også tilgang til gratis wi-fi og parkering.

Restaurant og peisestue i Hovedhuset
Restauranten er i Hovedhuset. Her serverer vi full hotellfrokost , lunsj og treretters middag som kjøkkensjefen komponerer etter sesongens råvarer Gratis kaffe og te er inkludert under hele oppholdet og kan nytes i fjellbiblioteket eller i peisestuen.

Overnatting i Hovedhuset

Dobbeltrom med frokost: kr. 1.640,- per person
Dobbeltrom med halvpensjon: kr 2.370,- per person
Se flere typer rom og priser her.
Overnatting i Sveitservillaen:
2- sengs rom med full hotellfrokost: kr 780,- per person
2- sengsrom med full hotellfrokost og 3 retters middag: kr 1.510,- per person
4 - 6 sengs rom med full hotellfrokost: kr 650,- per person
4 - 6 sengs rom med full hotellfrokost og 3 retters middag; kr 1.380 pr person