Ellevilt og vakkert – sesongavslutning ski!

Mai er den fineste tiden for toppturer i Vest-Jotunheimen. Vårsnø og lange lyse dager gjør turmulighetene uendelige. Og bare ti minutter med bil ned til Sognefjorden er det full blomstring. Siste skihelg på Turtagrø blir allerede 24 – 26 mai i år.

Du må kanskje ta skiene på sekken et lite stykke før du finner snø. Men mange av ryggene i Hurrungane er nordvendte og snøen ligger lenge. Toppturene til Steindalsnosi (2025 moh) og Fanaråken (2068 moh) starter på rundt 1300 moh. Her kan man normalt gå fra bilen. Noen år starter klatresesongen og føring på Store Skagastølstind så tidlig. Da går man på ski til Bandet og videre oppover, og returen hjem blir langt lettere.

24. – 26. mai
Brekurs for skikjørere. 2,5 dager med alpin ferdsel på bre.

25. – 26. mai
Åpne føringsturer med Breogfjell. Har du lyst på turfølge? Breogfjell tar deg med på tur på Smørstabbreen og toppene rundt. For bare 1750,- kan du bli føreren på tur (gruppe på 6 personer).

Vi har to typer overnatting. Du kan bestille rom i det moderne Hovedhuset fra 2002 med full hotellstandard eller bo litt enklere i Sveitservillaen fra 1888.

Hovedhuset
Rommene i Hovedhuset har moderne standard. Jarmund & Vigsnes, som tegnet bygget, ønsket å ta naturen inn i rommet. Alle rom har eget bad med dusj eller badekar, skrivebord og godt med garderobeskap. I 2 etasje finner du felles tørkerom til våte klær. Du får selvsagt også tilgang til gratis wi-fi og parkering.

Sveitservillaen
Her bor du tett på historien i samme omgivelser som fjellpionerene som klatret i Hurrungane på slutten av 1800-tallet!
Rommene har køyeseng, og du kan ta med egen lakenpose. Ønsker du litt hotellkomfort kan du leie sengetøy og håndkle hos oss. Det er felles dusj og toalett på gangen, og du har egen vask på rommet. Er klærne våte har vi to store tørkerom i 1. etasje, fritt tilgjengelig. Du får selvsagt også tilgang til gratis wi-fi og parkering.

Restaurant og peisestue i Hovedhuset
Restauranten er i Hovedhuset. Her serverer vi full hotellfrokost , lunsj og treretters middag som kjøkkensjefen komponerer etter sesongens råvarer Gratis kaffe og te er inkludert under hele oppholdet og kan nytes i fjellbiblioteket eller i peisestuen.

Overnatting i Hovedhuset

Dobbeltrom med frokost: kr. 1.640,- per person
Dobbeltrom med halvpensjon: kr 2.370,- per person
Se flere typer rom og priser her.
Overnatting i Sveitservillaen:
2- sengs rom med full hotellfrokost: kr 780,- per person
2- sengsrom med full hotellfrokost og 3 retters middag: kr 1.510,- per person
4 - 6 sengs rom med full hotellfrokost: kr 650,- per person
4 - 6 sengs rom med full hotellfrokost og 3 retters middag; kr 1.380 pr person