– PROGRAM 2024 –

mat for vinteren

TID: 14 – 15 september 2024

PRaKTISK:

Oppmøte lørdag 14 september etter frokost

Kurset varer i 2 dager
Se pris for kurs og overnatting under.

Påmeldingsfrist 1 august.

Påmelding til hotel@turtagro.no.

 

 

Info om kurset

Visste du at både tyttebær og molter frå naturen inneheldkonserverings- middelet benzosyre? Vekstsesongen i fjellet er kort, og for å kunne nyte vekstane utover vinteren trengs konservering. Konservering kan vere svært enkelt (kjøling), eller meir komplisert(fermentering), og det finst også høgfjellsplanter som kan hjelpe til å halde andre planter ferske (mose). Sankarane og edimentals-gartnarane i Plantemangfald viser deg korleis du kan ta vare på mat frå naturen og hagen på enkelt vis med rett lagring og fermentering. Me tek ein tur i hotellet sitt nærområde for å finna ingrediensar og nyttevekstar som kan brukast, og lagar eit enkelt grønsakferment dagen etter.

Program

Program

laurdag:
Ulike måtar å konservere på, grunnleggande fermentering. Føredrag og samtale.
Nyttvekst- og sopptur i nærområdet til hotellet.
Middag med tematisk tilbehør.

sundag:
fermenteringsworkshop
Vinteren er lang i fjellet, og sjølv om menneske ikkje går i dvale så viser ny forsking at me kan få helsegevinst av litt dvale-liknande tilstandar.

 

Kurs og OVERNATTING

Pris per person for kurs og overnatting i 2 døgn inkl. frokost, middag og nistepakke: 

Dobbeltrom Hovedhuset Kr. 5810
Enkeltrom Hovedhuset Kr. 7310
2-sengsrom Sveitservillaen Kr. 4090
Seng i sovesal i Sveitservillaen Kr. 3830